dimecres, 2 d’agost del 2017

Quan els grecs eren perfectes

   Una mostra examina en CaixaForum Madrid la passió competitiva de l'Antiga Grècia amb 172 tresors del British Museum, molts dels quals es presten per primera vegada.


  
   Diria que la competitivitat és un tret distintiu d'aquest temps en què tot -els seguidors, els likes, les calories- es mesura? Perquè això no és res comparat amb els antics grecs. Creien que la perfecció només es podia aconseguir per mitjà de la destresa física i una ment en plena forma i li donaven a la competència un significat d'honor i de respecte cap a l'altre i cap a un mateix. De tot això tracta l'exposició Agón! La competició en l'antiga Grècia, presentada aquest dijous en el CaixaForum de Madrid.

   A través de 172 peces (escultures, monedes, ceràmiques, joies) procedents del Museu Britànic, s'examina l'esperit reptador de la civilització a què, entre una altra infinitat de coses, li devem la democràcia i l'olimpismo. Moltes d'elles estan considerades obres mestres i han sigut restaurades per a la seua presentació per primera vegada fora de Londres. El cas més espectacular és el fragment del gegantí fris (tenia 45 metres d'altura) del Mausoleu d'Halicarnàs. L'exposició romandrà oberta fins al 15 d'octubre i després viatjarà pels centres que CaixaForum té oberts a Espanya.



Informació obtinguda via @el_pais

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada