dilluns, 31 de juliol del 2017

Introducció


   Sens dubte, per a comprendre millor el món actual, és necessari conèixer quins han sigut les nostres arrels. Amb l'assignatura optativa de Cultura Clàssica, tant en el primer cicle, com el segon cicle de l'Ensenyança Secundària Obligatòria, es pretén situar els alumnes i alumnes en el llindar del camí que els conduirà fins al bressol de la cultura occidental.
   Grecs i Romans van forjar, al llarg dels segles, una civilització sorprenent que no es va esvair en el transcurs dels anys, sinó que ha sigut capaç de perviure fins als nostres dies.
   Sobre els seus pilars hem construït la nostra societat, nodrint-nos dels seus coneixements i idees, transformant-los i reflectint-los en nombroses manifestacions culturals en el camp literari, artístic, filosòfic, científic i lingüístic.
   L'objectiu d'aquesta assignatura és acostar eixe món als joves estudiants, aconseguir que s'interessen per la forma de vida, els costums, les creences, la llengua, les activitats, l'educació i el context geogràfic i històric on es va desenvolupar la vida dels nostres antecessors, i fer-los veure que a l'estudiar el nostre passat som capaços d'interpretar millor el present. D'aquesta manera enfortim la seua consciència històrica i la seua capacitat crítica, al mateix temps que els facilitem l'accés a molts elements comuns de la identitat europea.
   Amb aquestes nocions, els alumnes i alumnes reforçaran la seua base cultural i lingüística, aprendran a investigar les empremtes del passat i a eixamplar la seua visió del món, amb la qual cosa estarem posant els fonaments per a formar sers més tolerants i més lliures. Coneixeran a partir de l'etimologia el significat de paraules cultes de procedència grecollatina i disposaran d'elements d'informació que ens ajuden a relacionar amb la civilització grecollatina diferents manifestacions culturals del món actual. Podran valorar la contribució feta pels grecs al món occidental al crear el sistema polític de la democràcia i verificar la influència de les institucions i dret romà en la nostra civilització.
   Finalment, els alumnes i alumnes desenvoluparan la capacitat de raonament i de crítica per mitjà del coneixement de la nostra tradició cultural, valoraran les aportacions fetes per grecs i romans a la civilització europea i universal i aprendran a utilitzar fonts per a extraure informació sobre el món clàssic, utilitzant com element d'aprenentatge les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada