dimecres, 2 d’agost del 2017

Higiene i atenció corporal

   A Atenes els banys públics existien des del segle V a. de C. Els clients utilitzaven unes banyeres planes amb un assentisc davall en la part de darrere, i també piscines. En molts d'estos establiments pareix que hi havia sales reservades per a les dones, però segurament les freqüentarien només els atenesos de condició modesta, les cortesanes i les esclaves; els atenesos de la burgesia es banyaven en sa casa.

bikini_halconviajes.gif
   En els banys públics, els hòmens, a banda de llavar-se, anaven a trobar-se amb els amics i a xarrar. Hi havia sales reservades per a les dones, però segurament només anaven cortesanes i esclaves.

   No coneixien el sabó. En el gimnàs es fregaven amb oli i arena, i en el bany utilitzaven carbonat de sosa impur.
   De vegades se n'anava al barber. Els grecs no van començar a afaitar-se el bigot i la barba fins després d'Alejandro. Els xiquets es deixaven créixer els seus cabells i en l'adolescència se'l tallaven i oferien als déus. Les dones en les èpoques de dol se'l retallaven. Les dones es tenyien el pèl per a parèixer rosses, perquè aquest era el color més apreciat. També s'utilitzaven postissos i peluques. Les cortesanes utilitzaven uns maquillatges més cridaners. Les dones utilitzen les navaixes per al borrissol i es depilaven amb el cresol o per mitjà de pastes especials.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada